SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA 200G
Kraj pochodzenia: Pakistan
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: sól himalajska różowa gruba
Gruba sól himalajska różowa to naturalna sól o charakterystycznym różowym odcieniu, zawdzięczanym obecności minerałów, takich jak żelazo, magnez, wapń i potas. Wydobywana z pradawnych złóż w rejonie Himalajów, wyróżnia się dużymi kryształami, które doskonale sprawdzają się w młynkach do soli.
Idealna do przyprawiania mięs, ryb, warzyw oraz dań z grilla, nadając potrawom subtelny, mineralny smak i atrakcyjną, chrupiącą teksturę.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 0 kJ/ 0 kcal
- Tłuszcz
- 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- w tym cukry
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Białko
- 0 g
- Sól
- 97 %
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.