KWAS CYTRYNOWY 150G
Kraj pochodzenia: Chiny
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: kwas cytrynowy
Kwasek cytrynowy.
1) Klasyk przeciwko kamieniowi
Zacieki, kamień, osad...kto tego nie zna. Nawet przy regularnym sprzątaniu, kamień pojawia się bardzo szybko. Najczęściej w łazience/kuchni wokół armatury lub w czajniku elektrycznym. Możesz sobie z nim szybko poradzić z pomocą kwasu cytrynowego - świetnie radzi sobie z kamieniem, rdzą, a dodatkowo pozostawia świeży cytrusowy zapach. W przypadku ekspresów do kawy, czajników i innych urządzeń: Wymieszaj 3 łyżki stołowe kwasu cytrynowego z 1 litrem wody i wlej do odpowiedniego urządzenia. Podgrzej maksymalnie do letniej temperatury (w przeciwnym razie moc czyszczenia będzie osłabiona przez ciepło). Aby Twoja poranna kawa nie smakowała jak cytryna, przepłucz urządzenie wodą. W przypadku armatury łazienkowej i kranów: Przygotuj roztwór wodno-kwasowy (jak opisano powyżej), przelej go do butelki ze spryskiwaczem i dobrze wstrząśnij. Jeśli wolisz inny zapach, możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego! Następnie spryskaj zabrudzenia, pozostaw na chwilę, spłucz zimną wodą i wytrzyj. W przypadku zmywarek i pralek: wlej 7-8 łyżek kwasu cytrynowego bezpośrednio do pustego urządzenia i wybierz cykl mycia/prania w średniej temperaturze (maksymalnie 40 stopni).
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.