SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 200G
Kraj pochodzenia: Pakistan
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: sól himalajska różowa drobna
Drobna sól himalajska różowa to naturalna sól krystaliczna wydobywana z pokładów znajdujących się u podnóża Himalajów, głównie w Pakistanie. Jej charakterystyczna różowa barwa pochodzi od zawartości minerałów, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Dzięki drobnej strukturze łatwo się rozpuszcza, co sprawia, że idealnie nadaje się do codziennego gotowania, przyprawiania sałatek, zup i sosów.
Sól himalajska jest ceniona za łagodniejszy smak w porównaniu do tradycyjnej soli kuchennej oraz naturalne pochodzenie, wolne od dodatków i zanieczyszczeń.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 0 kJ/ 0 kcal
- Tłuszcz
- 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- w tym cukry
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Białko
- 0 g
- Sól
- 97 %
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.