PIEPRZ CZERWONY 200g
Kraj pochodzenia: Brazylia
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: pieprz czerwony ziarno
Pieprz czerwony – zastosowanie przyprawy
Pieprz czerwony jest alternatywą dla osób które zmuszone są do unikania ostrego pieprzu czarnego. Zarówno mielony i ziarnisty pieprz czerwony jest aromatyczny i łagodny, dlatego przegryzienie ziarenka nie wywołuje nieprzyjemnego uczucia pieczenia. Można go z powodzeniem dodawać do tradycyjnych dań obiadowych, doskonale sprawdza się w zupach Oraz daniach azjatyckich. Dobrze komponuje się także z delikatnym mięsem, może posłużyć do marynowania kurczaka, indyka lub ryby albo posypać nim mięso bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Polepszy smak sałatek i sosów. Są zwolennicy dodawania pieprzu czerwonego podczas przygotowywania słodkich posiłków, szczególnie sałatek owocowych, wypieków i deserów.
Pieprz czerwony jest przyprawą, która praktycznie każdemu daniu doda smaku i aromatu. Należy dodawać go pod koniec obróbki termicznej.
POLECAMY RÓWNIEŻ PIEPRZ
biały, czarny ziarnisty, czarny mielony, czarny grubo mielony, czarny młotkowany, zielony, czerwony, kolorowy, syczuański, kubeba, cytrynowy, cayenne, nepalski, pieprz długi.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.