CZUBRYCA ŁAGODNA 1KG
Wyprodukowano w Polsce
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Nie zawiera glutaminianu sodu.
Składniki: cząber, tymianek, oregano, sól, cebula, kurkuma, czosnek.
Czubryca zielona idealnie sprawdza się w potrawach mięsnych, zwłaszcza drobiowych – z kurczaka, indyka, z ziemniaków, z roślin strączkowych, jest świetnym dodatkiem do zupy warzywnych i sałatek. Można nią wzbogacać jajecznicę, posypywać kanapki, dodawać do twarożków, serów oraz wędliny, serwowane na deskach w postaci przystawek, z oliwkami i czy bagietkami. Czubrycę zieloną można stosować jako składnik do mięsnych marynat, sosów majonezowych i sosu do mięsa. Nasi domowi kuchmistrzowie dosypują czubrycę zieloną do bigosu, gołąbków, leczo, fasolki po bretońsku i pieczonych potraw z ryb a także do frytek i pizzy
Przyprawa jest przygotowana na bazie naturalnych składników, bez dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smak
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.