KURKUMA 5KG 4% kurkuminoidów

Kraj pochodzenia: Indie

Rolpol Agra
2 Przedmioty
Zwijać się! tylko 2 produkty pozostawione w magazynie!
110,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: kurkuma mielona (moc barwienia wyrażona jako zawartość kurkuminoidów 4%)

Wysoka zawartość kurkuminoidów gwarantuje wysoki stopień barwienia i uzyskanie oczekiwanego smaku.

Deklarowana przez dostawcę moc barwienia, wyrażona jako zawartość kurkuminoidów 4%

Kurkumę dodajemy wszędzie tam, gdzie potrzeba zabarwić potrawę na żółto. Może być to ryż, makaron, pierogi, domowa musztarda. Kurkumina zawarta w kurkumie to naturalny barwnik spożywczy E100, poza tym możemy włączyć kurkumę do naszej diety, na zasadzie dodatku do herbaty czy porannej owsianki. Dodajemy ją do potraw mięsnych, a w szczególności drobiowych. Wszędzie tam gdzie zależy nam na uzyskaniu, soczystego i pięknie wyglądającego kurczaka. Kurkuma okaże się niezastąpiona. Podobnie ma się z roślinami strączkowymi, czyli fasolą, grochem, ciecierzycą. Rośliny te mają naturalnie beżową lub jasnożółtą barwę. Więc kurkuma dodatkowo uwypukli kolory. Ciekawym przypadkiem użycia kurkumy jest dodaniem jej do ryb. Dzięki temu możemy zmniejszyć intensywność zapachu. Warto pamiętać, że najlepiej dozować kurkumę razem z przyprawami takimi jak chili, pieprz i odrobiną olejów spożywczych. Takie połączenie zwiększy wchłanianie przyprawy. Mimo braku dużego wpływu na sam smak jedzenia spożywanie kurkumy niesie wiele korzyści o których można przeczytać na stronach internetowych.

2 Przedmioty

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.