KARDAMON CAŁY 2 GATUNEK 200G
Kraj pochodzenia: Gwatemalia
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Kardamon cały
Kardamon to bardzo wartościowa przyprawa, która jest najbardziej doceniana przez kuchnię azjatycką. Jego charakterystyczny i ostry smak powoduje, że wiele potraw nabiera zupełnie innego smaku. Można nie tylko używać go w daniach azjatyckich, ale również w wielu innych. Sam kardamon bardzo często można spotkać w curry. Możemy go użyć także w przypadku ciast, deserów, naleśników, omletów, wypieków świątecznych. Bardzo często kardamon używany jest do kawy, jak również do ciepłej owocowej herbaty. Zaleca się szczyptę kardamonu dodać do grzanego wina. Ciekawostką jest fakt, że producenci używają go do aromatyzowania wódek i likierów.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1300 kJ/ 311 kcal
- Tłuszcz
- 6,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,7 g
- Węglowodany
- 40,5 g
- w tym cukry
- 0 g
- Błonnik
- 28,0 g
- Białko
- 10,8 g
- Sól
- 0,05 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.