CYNAMON CEJLOŃSKI LASKI 8cm 1kg
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: cynamon cejloński laska
Laski cynamonu nie są wybierane do zdjęć by pokazać najpiękniejsze. Jest to realny wygląd produktu, po zaparzeniu, przełamaniu laski lub zmieleniu uwalnia się charakterystyczny zapach dla cynamonu cejlońskiego i wyczuwalna na języku delikatna szczypiącą słodycz. Cynamon cejloński jest najbardziej wykwintną i szlachetną z odmian cynamonu, która w porównaniu z popularnym cynamonem zawiera mniej kumaryny. Cynamon cejloński jest delikatniejszy i słodszy w smaku, jego struktura jest charakterystyczna ma bardzo dobrze widoczne warstwy tkanki, jest mniej zbita, przez co bardziej krucha. Łatwo go zmielić i rozdrobnić. Jego korzenny zapach kojarzy się z szarlotką. Niewielka ilość tej przyprawy może podkreślić smak słodkich dań, a także kawy, koktajlu czy grzanego trunku, gdzie wydobywa się korzenny smak i aromat. Cynamon doskonale komponuję się z dynią, jabłkiem, imbirem, śliwkami. Cynamon sprawdza się zarówno w potrawach słodkich jak i wytrawnych. Doskonały także do potraw z ryżu, śmietany, słodkich pierogów, naleśników z twarogiem lub owocami.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.