ASAFETYDA MIELONA 100G
Kraj pochodzenia: Pakistan
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: asafetyda, kozieradka
Asafetyda przy pierwszym kontakcie może wydać się przytłaczająca i nieprzyjemna.
Ma bardzo intensywny, cebulowy zapach. Jednak po dodaniu do gotowanej potrawy łagodnieje, nadając przyjemny i bardziej już subtelny, smak i aromat cebuli oraz czosnku. Należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Dodawana jest bezpośrednio do potrawy, smażona w oleju, lub moczona w wodzie. Asafetydy należy używać w niewielkich ilościach, zaczynając od szczypty, ponieważ przeciwdziała wzdęciom i gazom, ułatwia trawienie. Bardzo dobrze łączy się z kardamonem, kurkumą, imbirem, chili, kuminem. ASAFETYDY NIE POWINNY STOSOWAĆ KOBIETY W CIĄŻY,KARMIĄCE PIERSIĄ,A TAKŻE MAŁE DZIECI.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.