PAPRYKA SŁODKA MIELONA "ASTA 100" 500G
Wyprodukowano w Hiszpanii
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Papryka słodka mielona (ASTA 100)
Papryka powstaje z wysuszonych, przesortowanych, rozdrobnionych owoców pieprzowca rocznego. Słodki smak zawdzięcza specjalnym odmianom papryki, z których jest produkowana.
Jest przyprawą stosowaną w kuchni węgierskiej, meksykańskiej, indyjskiej. Doskonała przyprawa do zup, sosów, gulaszu, potraw mięsnych, ryb, warzyw, sałatek, fasoli po bretońsku, kurczaka, mięs z grilla. Jest składnikiem wielu powszechnie stosowanych mieszanek przyprawowych.
W produkcji mielonej papryki kolor określany jest przez ASTA (American Spice Trade Association). [1] Jego wskaźniki wahają się od 40 do 180. Im jest wyższy, tym papryka ma intensywniejszy kolor. Papryka ASTA o wskaźniku 40 -100 ma pomarańczowy odcień. Papryka o wskaźniku ASTA od 120 do 180 ma czerwony odcień. Najbardziej intensywny odcień ma papryka o wskaźniku 180. Wybarwienie papryki ma wpływ na jakość produktu i jego cenę.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.