ZIELE ANGIELSKIE CAŁE 1KG
Kraj pochodzenia: Meksyk
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: ziele angielskie
Ziela używa się do przyprawiania galaretek, dań z ryb, marynat, wędlin, konserw, zup, sałatek, sosów, ketchupów, grzanego wina. Ze względu na silny aromat i smak przyprawa ta powinna być dodawana z umiarem. Dodaje się ją na początku sporządzania potraw. Najczęściej używa się całych ziaren, lecz do niektórych dań lepiej dodawać zmielone. W tej postaci świetnie sprawdza się w naleśnikach, ciastach, kremach do ciast. Ze względu na zawartość eugenolu (związek chemiczny, zapachowy), ziele angielskie ma cechy podobne do goździków.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.