FASOLA MUNG 3KG
Kraj pochodzenia: Argentyna
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Fasolka Mung
Fasolka zaspokaja dużą część dziennego zapotrzebowania na wiele witamin i składników mineralnych.
W 100 g fasoli Mung znajdują się minerały m.in:
Potas: 1247 mg,
Fosfor: 368 mg,
Magnez: 188 mg,
Żelazo: 6,73 mg,
Cynk: 2,69 mg.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1302 kJ / 315 kcal
- Tłuszcz
- 1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,2 g
- Węglowodany
- 45,9 g
- w tym cukry
- 2,7 g
- Błonnik
- 15,7 g
- Białko
- 21,4 g
- Sól
- 0,05 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.