FASOLA TONKA CAŁA 200G
Kraj pochodzenia: Wenezuela
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Fasola Tonka.
Fasolkę dodajemy w maleńkich ilościach ścierając na tarce. Nie należy zjadać całych nasion ponieważ zawierają duże ilości kumaryny.
Piękny wyczuwalny zapach, nuty wanilii, migdałów, goździków, marcepanu i cynamonu. Nada kawie pyszny smak i aromat. Wzbogaci smak niejednego deseru.
UWAGA
Nie należy zjadać całych nasion ponieważ zawierają duże ilości kumaryny.
Składniki: fasola tonka
Opis
- Wartość energetyczna
- 1956 kJ/ 467 kcal
- Tłuszcz
- 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 7,4 g
- Węglowodany
- 50 g
- w tym cukry
- 9,1 g
- Błonnik
- 0,5 g
- Białko
- 17 g
- Sól
- 0,01 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.