ŁOPIAN KORZEŃ SUSZONY 50G
Kraj pochodzenia: Chiny
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: łopian korzeń cięty
Działanie korzenia łopianu
Reguluje trawienie i wydzielanie soków trawiennych, poprawia metabolizm
Zawiera inulinę, cukier który nie jest przyswajalny przez człowieka, więc może fermentować w jelitach, powodując wydzielanie gazów, dlatego substancja ta stanowi pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych
Zarówno w medycynie chińskiej, jak i zachodniej uważa się, że korzenia łopianu można używać do odtruwania organizmu z nagromadzonych w nim różnorodnych toksyn, poprzez działanie moczopędne i napotne.
Wykazuje pozytywne działanie na skórę i włosy, preparaty z łopianu są składnikami środków do pielęgnacji włosów i skóry skłonnych do łupieżu oraz łojotoku. Podobne efekty przynosi w tych schorzeniach stosowanie odwarów w postaci okładów
Zawiera garbniki - działające przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, ściągająco.
Sposób użycia - odwar z korzenia łopianu
2-3 łyżki rozdrobnionego korzenia łopianu zalać 2 szklankami ciepłej wody, przykryć i podgrzewać aż do wrzenia. Gotować na małym ogniu 3 minut. Odstawić na 15 minut i przecedzi c. Pić 1/3 szklanki herbatki 2-3 razy dziennie po posiłku.
Jak zrobić olejek łopianowy?
50g korzenia łopianu zalać 100 ml oliwy i powoli podgrzewać (nie gotować). Po paru minutach przelać do buteleczki i szczelnie zamknąć. Odstawić na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Po tym czasie jeszcze raz podgrzać i przecedzić. Wcierać miksturę w skórę głowy na 2-3 godziny przed myciem. Stosować na skórę skłonną do łupieżu oraz łojotoku.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.