KURCZAK FAJITAS 70G
Wyprodukowano w Polsce.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Nie zawiera glutaminianu sodu.
Składniki: sól, papryka słodka, cukier trzcinowy brązowy, kmin rzymski, chili jalapeno czerwone, cytryna skórka, cebula, czosnek, kolendra, pieprz cayenne, pomarańcza skórka, oregano, kolendra liść.
Przyprawa do kurczaka Fajitas powstaje na bazie naturalnych składników-warzyw i przypraw.
W czasie produkcji naszych mieszanek nie używamy żadnych uszlachetniaczy, wzmacniaczy smaku i konserwantów. Przyprawa FAJITAS to kompozycja przypraw, które najlepiej rozprowadzić w małej ilości wody z olejem roślinnym. Przygotowane mięso pokroić w kilku centymetrowe paski marynować minimum 60 minut a najlepiej wstawić do lodówki na całą noc. Po przejściu procesu marynowania mięso pieczemy na grillu lub patelni. Tak przygotowane mięsko podajemy z wcześniej przygotowanymi na patelni warzywami.
W czasie produkcji mieszanek nie są używane żadne uszlachetniacze, wzmacniacze smaku i konserwantów.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.