PIEPRZ CZARNY MIELONY 1KG
Kraj pochodzenia: Wietnam
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: pieprz czarny mielony 100%
100% PIEPRZU GWARANTUJE NATURALNY AROMAT I MOC KTÓRA POWINNA BYĆ W PIEPRZU.
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW WZMACNIAJĄCYCH IMITUJĄCYCH NATURALNY AROMAT I MOC.
Pieprz czarny jest mielony w naszym zakładzie na bieżąco z wyselekcjonowanych ziaren o gęstości zasypowej 550 g/l co oznacza że w pojemniku 1 L znajduje się 550 g nasion. Jest to jedna z wyższych klas pieprzu co GWARANTUJE po zmieleniu bardzo dobry aromat, smak i moc pieprzu.
Na specjalne życzenie możemy zmielić nasiona na różne frakcje.
Pieprz czarny to podstawowa przyprawa która musi być obecna w każdej kuchni. Odrobinę mielonego pieprzu czarnego dodaje się do większości dań wytrawnych, aby wzmocnić smak i dodać pikanterii. Jest na każdej liście składników potrzebnych do przygotowania potraw z mięsa, marynat, zup czy sałatek.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.