PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE 15kg
Kraj pochodzenia: Polska
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane błyskawiczne otrzymane z pokrojonego ziarna i poddane specjalnej obróbce hydrotermicznej, są najcieńsze i najdrobniejsze z wszystkich płatków owsianych.
Płatki błyskawiczne - jak powstają. Procesem, który warunkuje deklarowane przez producenta „błyskawiczne” ugotowanie, jest dodatkowa hydratacja ziarna , proces ten polega na nawodnieniu ziarniaka przed dalszą obróbką, co przyczynia się do rozmiękczenie struktury ziarniaka i w ostateczności powoduje, że płatki błyskawiczne zawierają luźniejszą strukturę i łatwiej chłoną wodę podczas gotowania. Dla konsumenta, oznacza to, że płatki znacznie krócej osiągają pożądaną przez nas miękkość i są łatwiej strawne. Płatki nadają się do ciast, ciasteczek, owsianek. Często spotykane w musli czy pieczywie. Smakuję wyśmienicie podawane z mlekiem czy jogurtem.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1582 kJ/ 378 kcal
- Tłuszcz
- 7,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 1,25 g
- Węglowodany
- 63 g
- w tym cukry
- 0,9 g
- Błonnik
- 6,9 g
- Białko
- 11,9 g
- Sól
- 0,01 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.