PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE 15kg

Kraj pochodzenia: Polska

Rolpol Agra
4 Przedmioty
Zwijać się! tylko 4 produkty pozostawione w magazynie!
73,00 zł
Brutto

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: płatki owsiane błyskawiczne

Płatki owsiane błyskawiczne otrzymane z pokrojonego ziarna i poddane specjalnej obróbce hydrotermicznej, są najcieńsze i najdrobniejsze z wszystkich płatków owsianych.

Płatki błyskawiczne - jak powstają. Procesem, który warunkuje deklarowane przez producenta „błyskawiczne” ugotowanie, jest dodatkowa hydratacja ziarna , proces ten polega na nawodnieniu ziarniaka przed dalszą obróbką, co przyczynia się do rozmiękczenie struktury ziarniaka i w ostateczności powoduje, że płatki błyskawiczne zawierają luźniejszą strukturę i łatwiej chłoną wodę podczas gotowania. Dla konsumenta, oznacza to, że płatki znacznie krócej osiągają pożądaną przez nas miękkość i są łatwiej strawne. Płatki nadają się do ciast, ciasteczek, owsianek. Często spotykane w musli czy pieczywie. Smakuję wyśmienicie podawane z mlekiem czy jogurtem.

4 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1582 kJ/ 378 kcal
Tłuszcz
7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,25 g
Węglowodany
63 g
w tym cukry
0,9 g
Błonnik
6,9 g
Białko
11,9 g
Sól
0,01 g

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: