ZIOŁA PROWANSALSKIE 250G
Wyprodukowano w Polsce
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: oregano, bazylia, majeranek, cząber, tymianek, rozmaryn, mięta, estragon.
Zioła prowansalskie to dobry dodatek do każdej potrawy z regionu Morza Śródziemnego, w szczególności zmieszany z oliwą z oliwek pasuje do fileta z kurczaka, ryby, pomidorów i pieczonych ziemniaków. Zioła dodawane są do sosu do pizzy oraz posypywane są nimi kebaby przed pieczeniem. Ta mieszanka ziół stosowana jest również do przyprawiania sałatek, sosów i serów, a także zup i gulaszy. Warto też natrzeć mieszanką ziół prowansalskich całego indyka lub piersi przed pieczeniem. Podczas grillowania dla uzyskania aromatu można dodać szczyptę lub dwie ziół prowansalskich do gorącego węgla.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.