KOPER WŁOSKI ZIARNO 50G FOLIA
- Składniki: koper włoski ziarno
- Cechy dodatkowe: bez barwników, bez cukru, bez GMO, bez jodu, bez kazeiny, bez konserwantów, bez laktozy, bezalkoholowy
Sposób pakowania:
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania: papierowe doypack lub folia doypack. Przy dużych gramaturach worek jest zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Koper włoski inaczej fenkuł, to często wykorzystywana w kuchni przyprawa i zioło. Nasiona kopru włoskiego podkreślają smak i uwydatniają aromat bulionów. Warto dodawać je do ciężkostrawnych potraw. Dodaje się go także przy wypieku pieczywa. Podkreśla smak słodyczy oraz różnych ciast. Nawet przy produkcji alkoholi używa się kopru włoskiego np. w ginie do wzbogacenia aromatu. Z tych samych powodów dodaje się olejek z kopru włoskiego do wyrobów cukierniczych. Ziarna kopru włoskiego są również często wykorzystywane do znanej nam herbaty koperkowej.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Informacje:
- Kraj pochodzenia
- Egipt
Brak opinii użytkowników.