CUKIER TRZCINOWY (DEMERARA ESWATINI) 15KG
Kraj pochodzenia: Eswatini.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: 100% cukier trzcinowy
Cukier trzcinowy to rodzaj cukru pozyskiwanego z trzciny cukrowej, rośliny uprawianej w tropikalnych i subtropikalnych rejonach świata.
W procesie produkcji nie jest on poddawany tak intensywnej rafinacji jak cukier biały, przez co zachowuje naturalne składniki, takie jak melasa. Cukier trzcinowy ma ciemniejszy kolor i intensywniejszy, lekko karmelowy smak. Często uznawany jest za zdrowszą alternatywę dla tradycyjnego cukru białego
Dzięki swojej wszechstronności cukier trzcinowy jest wykorzystywany do:
- wypieków
- deserów
- napojów
- sosów i marynat
- owsianek i jogurtów
- dżemów i konfitur
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 1700 kJ/ 410 kcal
- Tłuszcz
- 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,1 g
- Węglowodany
- 99,8 g
- w tym cukry
- 99,8 g
- Błonnik
- max 0,5 g
- Białko
- 0,38 g
- Sól
- 0 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.