CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY (ICUMSA 4000) 1kg
Kraj pochodzenia: Kolumbia
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: 100% cukier trzcinowy
Nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.
W nierafinowanej formie stanowi ważny składnik kuchni azjatyckich, zwłaszcza indyjskiej, a także kuchni meksykańskiej oraz innych krajów Ameryki Łacińskiej. Jego głównym składnikiem jest sacharoza.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 1649 kJ/ 398 kcal
- Tłuszcz
- 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 99,40 g
- w tym cukry
- 99,40 g
- Błonnik
- 0 g
- Białko
- 0 g
- Sól
- 0,01 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.