CUKIER TRZCINOWY (MOKRY CZYTAJ OPIS) 25KG
Kraj pochodzenia: Mauritius, Wyspa Reunion, Belize
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY JASNY DO ROZPUSZCZENIA DLA PSZCZÓŁ, NA SYROPY, DO ZAPRAW, SŁODZENIA, WYPIEKÓW!
CUKIER MA PODWYŻSZONĄ WILGOTNOŚĆ W MNIEJSZYM LUB WIĘKSZYM STOPNIU W ZALEŻNOŚCI OD DOSTAWY, MOŻE SIĘ ZBRYLAĆ!
Składniki: 100% cukier trzcinowy
Nierafinowany jasny cukier trzcinowy to naturalny słodzik pozyskiwany z soku trzciny cukrowej, który został minimalnie przetworzony. Ma jasnobrązowy kolor i delikatny karmelowy smak z nutą melasy, zachowując część naturalnych składników mineralnych.
Dzięki swojej subtelnej słodyczy i aromatowi jest idealny do:
- słodzenia napojów
- wypieków
- deserów
- potraw kuchni egzotycznej
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 1683 kJ/ 396 kcal
- Tłuszcz
- 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 99 g
- w tym cukry
- 99 g
- Błonnik
- 0 g
- Białko
- 0 g
- Sól
- 0,01 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.