CUKIER TRZCINOWY DARK MUSCOVADO 10KG

Kraj pochodzenia: Mauritius.

Rolpol Agra
110,00 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany

Cukier muscovado powstaje w wyniku wyciskania soku z trzciny, a następnie oczyszczaniu i krystalizacji. Jest grubszy niż cukier biały, bardziej lepki i sprawia wrażenie wilgotnego.

Kolor muscovado jest intensywnie brązowy, również smak wyróżnia go wśród innych cukrów trzcinowych. Wszystko dzięki melasie, która jest w nim bardziej skoncentrowana niż w innym cukrze. Nadaje ona karmelowy smak i nutę lukrecji oraz łagodną gorycz.

Cukier muscovado dodaje się w takiej samej ilości jak cukier biały czy brązowy i jest chętnie wykorzystywany do:

  • słodkich wypieków 
  • pierników
  • marynat mięsnych
  • sosów słodko-kwaśnych
  • piw

Zaleca się przechowywać w zamkniętym pojemniku ponieważ produkt szybko się zbryla ze względu na wysoką zawartość syropu trzcinowego.

Podmiot odpowiedzialny

PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12

Opis

Wartość energetyczna
1573 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
94,5 g
w tym cukry
92 g
Błonnik
0 g
Białko
0,5 g
Sól
0,21 g

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: