ORZECH BRAZYLIJSKI POŁÓWKI 100G.
Kraj pochodzenia: Peru
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: orzechy brazylijskie
Orzech brazylijski w połówkach to wartościowa przekąska o delikatnym, maślanym smaku i kremowej konsystencji. Pochodzi z nasion orzesznicy wyniosłej rosnącej w lasach Amazonii. Jest bogatym źródłem selenu, zdrowych tłuszczów, białka, błonnika oraz witamin i minerałów, takich jak magnez, fosfor i witamina E.
Orzechy brazylijskie w połówkach są wygodne w użyciu - doskonale sprawdzają się jako dodatek do sałatek, musli, deserów, wypieków, a także jako zdrowa przekąska wspierająca prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Opis
- Wartość energetyczna
- 2888 kJ/ 700 kcal
- Tłuszcz
- 67,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 16,3 g
- Węglowodany
- 4,1 g
- w tym cukry
- 2,6 g
- Błonnik
- 6,7 g
- Białko
- 16,6 g
- Sól
- 0,01 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.