SÓL KŁODAWSKA KAMIENNA MIELONA 0N 25kg
Kraj pochodzenia: Polska
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Sól kamienna kłodawska 0N to naturalna, gruboziarnista sól wydobywana w Kopalni Soli w Kłodawie – jednej z najstarszych i najgłębszych kopalni soli w Polsce.
Charakteryzuje się wysoką czystością chemiczną oraz naturalnym pochodzeniem bez dodatków przeciwzbrylających. Sól kłodawska typu 0n jest często wykorzystywana w przemyśle spożywczym i gospodarstwie domowym, a także do przetwarzania żywności i solenia przetworów.
Jej kryształy są duże i nieregularne, co czyni ją również atrakcyjną pod względem wizualnym.
Sortyment „0N”
Ziarna powyżej 1,00mm - 2% max
Ziarna poniżej 1,00mm - 98% min
Produkt zapakowany będzie w opakowanie typu doypack lub inne opakowania w zależności od wielkości zamówienia.
Należy pamiętać aby sól, szczególnie sól drobna była przechowywana w pomieszczeniach w których nie ma zapachów chemii nawet jak jest przechowywana w oryginalnych workach.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.