KARDAMON CAŁY ZIELONY 200G

Kraj pochodzenia: Gwatemalia 

Rolpol Agra
5 Przedmioty
Zwijać się! tylko 5 produkty pozostawione w magazynie!
50,00 zł
Brutto

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: Kardamon cały zielony

Kardamon cały zielony 99,5% całe pełne ziarna.

Bardzo aromatyczny..

Kardamon to bardzo wartościowa przyprawa, która jest najbardziej doceniana przez kuchnię azjatycką. Jego charakterystyczny i ostry smak powoduje, że wiele potraw nabiera zupełnie innego smaku. Można nie tylko używać go w daniach azjatyckich, ale również w wielu innych. Sam kardamon bardzo często można spotkać w curry. Możemy go użyć także w przypadku ciast, deserów, naleśników, omletów, wypieków świątecznych. Bardzo często kardamon używany jest do kawy, jak również do ciepłej owocowej herbaty. Zaleca się szczyptę kardamonu dodać do grzanego wina. Ciekawostką jest fakt, że producenci używają go do aromatyzowania wódek i likierów.

5 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1300 kJ/ 311 kcal
Tłuszcz
6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
Węglowodany
40,5 g
w tym cukry
0 g
Błonnik
28,0 g
Białko
10,8 g
Sól
0,05 g
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: