PIEPRZ CYTRYNOWY 500G
Wyprodukowano w Polsce
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, kwas cytrynowy, cukier, kurkuma, skórka cytrynowa.
Pieprz Cytrynowy jest mieszanką specjalnie dobranych składników. Potrawy przyprawiane tą mieszanką zyskują ostrość pieprzu i kwaskowy posmak cytryny. Ze względu na cytrynową „nutę” mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszystkich ryb. Można nią przyprawiać ryby surowe (przed obróbką termiczną), jak i gotowe już do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla).Jest również doskonałym dodatkiem do mięs smażonych (np. steków), pieczonych, z grilla oraz sosów typu dressing i winegret
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.