MAK 3KG
Kraj pochodzenia: Czechy
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Mak
Klasa Premium bez piachu, zapach i smak typowy dla maku 1 klasy.
Z maku powstaje masa makowa, która idealnie nadaję się do makowca, ciast, ciasteczek, rogali, łazanek czy innych wypieków.
Nasz mak charakteryzuję się super jakością!
Opis
- Wartość energetyczna
- 2162 kJ/524 kcal
- Tłuszcz
- 43 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 5,5 g
- Węglowodany
- 4,2 g
- w tym cukry
- 3,2 g
- Błonnik
- 20 g
- Białko
- 20 g
- Sól
- 0,02 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.