RYŻ BASMATI 20kg
Kraj pochodzenia: Pakistan
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: ryż basmati
Unikalny smak i zapach basmati zawdzięcza swojemu pochodzeniu. Ryż Basmati jest uprawiany tylko na terenach Indii i Pakistanu, u podnóży Himalajów. Ma śnieżnobiałe, delikatne, długie i smukłe ziarna, które podczas gotowania jeszcze bardziej się wydłużają Ryż Basmati – ze względu na śnieżnobiałe, delikatne, smukłe ziarna i wyrazisty orzechowy aromat (basmati znaczy pachnący) nosi miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robią się niezwykle długie, cienkie i sypkie. Niezastąpiony do potraw hinduskich – pilawu, ryb, drobiu, mięsa.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1501 kJ/ 354 kcal
- Tłuszcz
- 1,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,2 g
- Węglowodany
- 77 g
- w tym cukry
- 0,5 g
- Białko
- 9,2 g
- Sól
- 0,0 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.