PŁATKI ORKISZOWE TRADYCYJNE 1KG

Kraj pochodzenia: Polska

Rolpol Agra
5 Przedmioty
Zwijać się! tylko 5 produkty pozostawione w magazynie!
11,00 zł
Brutto

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: płatki orkiszowe

Płatki orkiszowe to zmiażdżone ziarno orkiszu, mają charakterystyczny orzechowy aromat i nadają się na zdrowe i pożywne śniadanie. Znajduje się w nim dużo witamin i składników mineralnych które mogą wzmocnić nasz organizm.

Przepis na super śniadanie.

5 łyżek płatków orkiszowych

1 łyżeczka rodzynek

1 łyżeczka nasion chia

1 łyżeczka żurawiny

1 łyżeczka miodu gryczanego

Woda

Przygotowanie. Płatki orkiszowe zalewamy zimną wodą ok. 1,5 cm powyżej płatków, ponieważ szybko wchłaniają wodę prawdopodobnie trzeba będzie zrobić dolewkę pod koniec gotowania. Gotujemy 15 min. następnie wyłączamy palnik i dodajemy rodzynki, owoce goji, żurawinę i miód lub inne suszone rarytasy które posiadamy. Mieszamy i zostawiamy aby uwolniły się z dodatków wszystkie aromaty.

Właściwie dodatki do płatków możemy sobie sami wybierać według naszego upodobania.

Płatki orkiszowe można również podawać np. ze świeżymi owocami i jogurtem.

5 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1408 kJ/ 337 kcal
Tłuszcz
2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
70 g
w tym cukry
7 g
Błonnik
10 g
Białko
15 g
Sól
0,01 g
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.