PŁATKI ORKISZOWE TRADYCYJNE 1KG
Kraj pochodzenia: Polska
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: płatki orkiszowe
Płatki orkiszowe to zmiażdżone ziarno orkiszu, mają charakterystyczny orzechowy aromat i nadają się na zdrowe i pożywne śniadanie. Znajduje się w nim dużo witamin i składników mineralnych które mogą wzmocnić nasz organizm.
Przepis na super śniadanie.
5 łyżek płatków orkiszowych
1 łyżeczka rodzynek
1 łyżeczka nasion chia
1 łyżeczka żurawiny
1 łyżeczka miodu gryczanego
Woda
Przygotowanie. Płatki orkiszowe zalewamy zimną wodą ok. 1,5 cm powyżej płatków, ponieważ szybko wchłaniają wodę prawdopodobnie trzeba będzie zrobić dolewkę pod koniec gotowania. Gotujemy 15 min. następnie wyłączamy palnik i dodajemy rodzynki, owoce goji, żurawinę i miód lub inne suszone rarytasy które posiadamy. Mieszamy i zostawiamy aby uwolniły się z dodatków wszystkie aromaty.
Właściwie dodatki do płatków możemy sobie sami wybierać według naszego upodobania.
Płatki orkiszowe można również podawać np. ze świeżymi owocami i jogurtem.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1408 kJ/ 337 kcal
- Tłuszcz
- 2,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,4 g
- Węglowodany
- 70 g
- w tym cukry
- 7 g
- Błonnik
- 10 g
- Białko
- 15 g
- Sól
- 0,01 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.