GOŹDZIKI MIELONE 500G
Kraj pochodzenia: Komory
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: goździk mielony
GOŻDZIKI SĄ MIELONE Z SUROWCA PEŁNOWARTOŚCIOWEGO NIE PODANEGO PROCESOWI WYCISKANIA OLEJKU, CO POZWALA NA ZACHOWANIE PRAWDZIWEGO SILNEGO AROMATU GOŹDZIKÓW.
Przy większych zamówieniach powyżej 1 kg cena do indywidualnego ustalenia.
Niezwykły aromat goździków (lekko słodkawy i korzenny) sprawia, że znajdują zastosowanie w wielu rodzajach dań. Stanowią bardzo cenny dodatek do potraw zawierających owoce. Goździki w wyjątkowy sposób wzmacniają smak i zapach domowych napojów alkoholowych (np. nalewek lub grzanego wina), kompotów, ciast, czy zwykłej herbaty. Przyprawa od lat kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, ponieważ dodawana jest do wielu gwiazdowych specjałów (np. owocowej zupy wigilijnej lub tradycyjnych ciasteczek). Wbite w pomarańczę igiełki goździków są także popularną bożonarodzeniową ozdobą. Dobrze komponują się z daniami mięsnymi – doskonale uwydatniają smak cielęciny, wołowiny, dziczyzny. Sproszkowane warto dodać do dań opartych na pomidorach, różnego rodzaju farszy, pasztetów oraz do bigosu.
Uwaga: Małe dzieci, kobiety w ciąży , karmiące nie powinny stosować goździków.
Gwarancja aromatu
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.