GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA 500G
Kraj pochodzenia: Indonezja
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: gałka muszkatołowa mielona 100%
Gałkę muszkatołową dodaje się do potraw zaprawionych na słodko i ostro, do serów, sosów i sufletów oraz do pomidorów, fasolki, kurczaka, dań jajecznych i warzywnych. Często bywa dodawana do szpinaku, brokułów czy kapusty. W polskiej kuchni, dodajemy ją głównie do kotletów mielonych, ale nadaje się też do kiełbasy, pasztetów, flaków, bigosu, zup, sałatek i innych potraw mięsnych. Wzbogaca się nią smak i aromat budyniów, kremów, ciast i ciasteczek. Przyprawa ta świetnie uzupełnia smak i zapach pierników oraz ajerkoniaków, grzanych poncz, napojów mlecznych i win.
Opis
- Wartość energetyczna
- 2200 kJ/ 525 kcal
- Tłuszcz
- 36,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 25,9 g
- Węglowodany
- 28,5 g
- w tym cukry
- 3,0 g
- Błonnik
- 20,3 g
- Białko
- 5,8 g
- Sól
- 0,04 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.