CATUABA 100G
Kraj pochodzenia; Brazylia
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Catuaba kora cięta
Catuaba to popularna nazwa kory drzewa o łacińskiej nazwie Trichilia catigua. Jego miejscem występowania jest przede wszystkim Brazylia. Ma neutralny smak dlatego najlepiej dodadać do niego miodu lub łączyć go z innymi herbatami. W języku Guarani (ludności zamieszkującej Paragwaj) catuaba oznacza dosłownie "to co daje siłę Indianom".
Śmiało można ją wymieszać z innymi herbatami lub dodać miodu, by ją osłodzić. Wywar, który otrzymujemy, może wspomóc działanie ukrwienia mózgu i stymulacji układu nerwowego. Skutecznie pobudza i daje energię do działania.
1 gram (około jedną płaską łyżeczkę), wymieszać w szklance z wodą lub gotować przez 5 minut, następnie pozostawić pod przykryciem na 10 minut, odcedzić i wypić. Można pić 3 razy dziennie.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.