MORWA BIAŁA BEZ PESTEK 100G
Kraj pochodzenia: Tadżykistan
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: suszony owoc morwy białej
Z owoców morwy wytwarza się różnego typu dżemy, marmolady, syropy, soki i kompoty. Ponadto stanowią one dodatek do ciast, tart i innych deserów, a suszone owoce – znakomicie komponują się z mieszanką musli. Morwę wykorzystuje się też do produkcji win, likierów oraz nalewek.
Składniki: 1 kg owoców morwy białej,
200 ml wody, sok z 1 cytryny. Przygotowanie: Owoce przekładamy do garnka. Rozgniatamy drewnianą łyżką i zalewamy wodą. Powoli doprowadzamy zawartość do wrzenia, następnie gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 10 minut, odstawiamy do ostygnięcia. Sito wykładamy gazą i przelewamy przez nie zawartość garnka, nie przecieramy owoców, dodajemy sok z cytryny i gotujemy przez 5 minut. Regularnie zdejmujemy pianę z powierzchni. Następnie przelewamy sok do małych słoików lub butelek. Przechowujemy w zacienionym i chłodnym miejscu.
przygotować pół szklanki suszonej morwy i zalać 2 litrami gorącej wody. Zaparzać przez 4-6 godzin. Można dodać miód lub stewię. Pić napar 1 / 3-1 / 4 szklanki 3-4 razy dziennie przed posiłkami.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1442 kJ/ 340 kcal
- Tłuszcz
- 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 75 g
- w tym cukry
- 38 g
- Błonnik
- 5,0 g
- Białko
- 4,2 g
- Sól
- 0,18 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.