ANYŻ GWIAZDKA 200G
Kraj pochodzenia: Wietnam
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: anyż gwiazdka 100%
Anyż gwiazdkowy powszechnie używany jest jako przyprawa do świątecznych wypieków, mięs (wieprzowiny, cielęciny i drobiu), warzyw oraz wyrobów alkoholowych. Można go dodawać także do zup owocowych i kompotów - zwłaszcza śliwkowego, gruszkowego i jabłkowego. Całe gwiazdki podnoszą smak mocno osłodzonej kawy, herbaty oraz grogu. Z kolei małe kawałki dodaje się do indyjskiego ryżu biryani.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.