CYNAMON LASKA INDONEZJA 6 CM 250G
Kraj pochodzenia: Indonezja
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Cynamon laska
Najpowszechniejszym zastosowaniem cynamonu są wyroby cukiernicze. Przyprawa idealnie komponuje się z deserami zawierającymi jabłka (np. szarlotka). Cynamon dodawany jest podczas przyrządzania tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów- kompotów, herbat, kaw, gorących czekolad, nalewek oraz ponczów. Kulinarne zastosowanie cynamonu nie kończy się jednak na deserach- przyprawę tę stosuję się podczas przyrządzania mięs z dodatkiem owoców oraz niektórych dań egzotycznych.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1034 kJ/ 247 kcal
- Tłuszcz
- 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,3 g
- Węglowodany
- 81 g
- w tym cukry
- 2,2 g
- Błonnik
- 53 g
- Białko
- 4 g
- Sól
- 0,03 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.