HIBISKUS KWIAT SUSZONY 5KG NIGERIA.
Kraj pochodzenia: Nigeria
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Hibiskus 100%
Hibiskus bogaty jest w antocyjany, polifenole, flawonoidy, witaminę C oraz kwasy organiczne. Najwięcej związków tych zawartych jest w kielichach kwiatu, zaś nasiona są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyrządzano z niego wina, soki, syropy, dżemy, galaretki, aromatyzowano nim desery oraz sosy. Liście dodawano do sałatek lub potraw mięsnych. Najbardziej znana jest herbata z hibiskusa zwana karkade. Może być ona podawana na zimno lub jako rozgrzewający napój.
Na gorąco – warto dodać odrobinę miodu, 1-2 goździki, plasterek świeżego imbiru i kroplę rumu; Na zimno, jako napój orzeźwiający – dodać cukier trzcinowy i szczyptę wanilii, ewentualnie lód. W kosmetologii hibiskus wykorzystywany jest jako składnik preparatów ujędrniających skórę.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1522 kJ/ 365 kcal
- Tłuszcz
- 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany
- 82,1 g
- w tym cukry
- 41,07 g
- Białko
- 7,2 g
- Sól
- 0 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.