PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE GRUBE 5kg
Kraj pochodzenia: Polska
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: płatki owsiane górskie
PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE GRUBE
Płatki górskie grube – powstają w wyniku zgniecenia całego i obłuszczonego ziarna, które zostało poddane parowaniu inaczej hydratacji.
Hydratacja polega na nawodnieniu ziarniaka przed dalszą obróbką, co warunkuje rozmiękczenie struktury ziarniaka i w ostateczności powoduje, że płatki zawierają luźniejszą strukturę ziarna i łatwiej chłoną wodę podczas gotowania. Dla konsumenta, oznacza to, że płatki znacznie krócej osiągają pożądaną przez nas miękkość i są łatwiej strawne.
Płatki nadają się do ciast, ciasteczek, owsianek. Często spotykane w musli czy pieczywie. Smakuję wyśmienicie podawane z mlekiem czy jogurtem.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1600 kJ/ 379 kcal
- Tłuszcz
- 7,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 1,25 g
- Węglowodany
- 62,4 g
- w tym cukry
- 0,9 g
- Błonnik
- 6,9 g
- Białko
- 12,8 g
- Sól
- 0 g
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.