ROZMARYN LIŚĆ 50G
Kraj pochodzenia: Egipt
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: rozmaryn
Rozmaryn ma dość mocny aromat, każdej potrawie nada zdecydowany smak (należy więc stosować go z umiarem). Wzbogaci smak zarówno wytrawnego jak i słodkiego dania. Świetnie pogłębia aromat jagnięciny, duszonej wieprzowiny, pieczonej kaczki, dziczyzny, grillowanych ryb oraz omletów. Dobrze komponuje się z zapiekanymi ziemniakami, fasolą, szparagami, kalafiorem, cukinią. Wyśmienicie smakuje także z pieczywem. Gałązkami zioła aromatyzuje się oliwę z oliwek. Kulinarne zastosowanie znajdują również kwiaty rozmarynu dodaje się je do miodu i deserów, a także kandyzuje. Jest naturalnym środkiem konserwującym do mięs.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.