SZAŁWIA HISZPAŃSKA NASIONA 25KG

Kraj pochodzenia: Paragwaj

Rolpol Agra
4 Przedmioty
Zwijać się! tylko 4 produkty pozostawione w magazynie!
353,00 zł
Brutto

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: szałwia hiszpańska

Przygotowanie posiłku z użyciem nasion chia nie jest skomplikowane. Można je spożywać bezpośrednio np. dodając do owsianki lub po odpowiedniej obróbce. Nie zaleca się jednak używania szałwii hiszpańskiej w propozycjach dań na ciepło ze względu na utratę swoich cennych właściwości podczas obróbki termicznej oraz możliwość powstania szkodliwych związków. Aby jak najlepiej wykorzystać zawarte w chia substancje odżywcze warto namoczyć je wcześniej lub zmielić bezpośrednio przed spożyciem. Dzięki właściwości wiązania wody szałwia hiszpańska doskonale sprawdzi się jako zagęszczacz do puddingów, sosów lub dżemów. Dodanie nasion szałwii hiszpańskiej do produktów często zwiększa ich walory estetyczne.

Mimo wielu pozytywnych właściwości nasion chia należy zwrócić uwagę na ilość ich spożycia. Zaleca się, aby dzienne spożycie szałwii hiszpańskiej nie przekraczało 15 g na dobę, czyli około 1,5 łyżki stołowej.

Nasion nie należy poddawać obróbce termicznej w temperaturze powyżej 120 stopni.

4 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1839 kJ/446 kcal
Tłuszcz
31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
3,3 g
Węglowodany
7,7 g
w tym cukry
0 g
Błonnik
34 g
Białko
17 g
Sól
0,04 g
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: