SOCZEWICA ZIELONA 10KG

Kraj pochodzenia: Kazachstan

Rolpol Agra
2 Przedmioty
Zwijać się! tylko 2 produkty pozostawione w magazynie!
83,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: soczewica zielona

Jest rośliną która z powodzeniem może zastępować mięso w diecie wegetarian. Poza tym soczewica posiada cenne składniki odżywcze takie jak wapń, żelazo, beta-karoten, magnez, potas, fosfor, witaminę A i PP oraz witaminy z grupy B, jest bogata w błonnik.

Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem, po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Na jej bazie można przygotować pasty kanapkowe, farsz do pierogów lub krokietów. Dobrze komponuje się z sałatkami.

Soczewicę zieloną trzeba jedynie opłukać i gotować przez koło 30 minut, zaleca się solić dopiero pod koniec gotowania (około 10 minut przed jego zakończeniem) z dwóch powodów. Późniejsze solenie zapobiegnie stwardnieniu ziaren (co ma wpływ na walory smakowe) i zapobiega utracie białka.

Ziarno soczewicy można przechowywać rok. W tym czasie jej kolor może się zmieniać, natomiast nie wpływa to na zmianę właściwości oraz smaku. Ugotowaną soczewicę można  przechowywana w lodówce przez tydzień.

2 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1140 kJ/ 341 kcal
Tłuszcz
3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,45 g
Węglowodany
48,6 g
w tym cukry
1,1 g
Błonnik
8,9 g
Białko
25,4 g
Sól
0,005 g
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: