SOCZEWICA CZERWONA 15KG
Kraj pochodzenia: Turcja
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: soczewica czerwona
Soczewica czerwona To tak naprawdę pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Szybko się gotuje i nie trzeba jej wcześniej namaczać, dzięki czemu jest najłatwiejsza w przygotowaniu. Do ugotowania szklanki soczewicy czerwonej potrzebujemy dwóch szklanek wody. Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 10-15 minut do wchłonięcia przez nią wody. Należy ją solić pod koniec gotowania, gdyż w osolonej wodzie twardnieje. Idealnie nadaje się do zup, sosów, gulaszu, farszu do pierogów, pasztecików lub na pastę do kanapek.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1440 kJ/ 341 kcal
- Tłuszcz
- 3,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,45 g
- Węglowodany
- 49 g
- w tym cukry
- 1,1 g
- Błonnik
- 8,9 g
- Białko
- 25 g
- Sól
- 0,01 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.