RYŻ DO SUSHI 10KG
Kraj pochodzenia: Włochy
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Ryż do sushi
1. Surowy ryż zalewamy wodą, mieszamy dokładnie. Następnie wodę barwy mlecznej wylewamy. Czynność tą powtarzamy kilkakrotnie do uzyskania klarownej wodę.
2. Zalewamy ryż wodą w proporcji: szklanka ryżu – szklanka i 1/3 wody.
3. Gotowanie ryżu. Gotujemy ryż pod przykrywką około 10 minut, pod koniec gotowania zmniejszamy ogień. Po 10 minutach odkładamy garnek z ryżem – nie odkrywamy.
4. Przygotowanie zaprawy do ryżu. Na rozgrzaną patelnie wlewamy ocet ryżowy, wino ryżowe mirin, dodajemy cukier i sól – dokładnie mieszamy.
5. Ryż po 10 minutach odpoczynku przekładamy do miseczki. Następnie powoli wlewamy zaprawę do ryżu i mieszamy delikatnie ryż. Przygotowany ryż musi mieć temperaturę pokojową, wtedy jest gotowy do użycia w sushi.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1547 kJ/ 370 kcal
- Tłuszcz
- 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,2 g
- Węglowodany
- 81,7 g
- w tym cukry
- 0,2 g
- Błonnik
- 2,8 g
- Białko
- 6,8 g
- Sól
- 0 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.