RYŻ DO SUSHI 10KG

Kraj pochodzenia: Włochy

Rolpol Agra
2 Przedmioty
Zwijać się! tylko 2 produkty pozostawione w magazynie!
71,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: Ryż do sushi

1. Surowy ryż zalewamy wodą, mieszamy dokładnie. Następnie wodę barwy mlecznej wylewamy. Czynność tą powtarzamy kilkakrotnie do uzyskania klarownej wodę.

2. Zalewamy ryż wodą w proporcji: szklanka ryżu – szklanka i 1/3 wody.

3. Gotowanie ryżu. Gotujemy ryż pod przykrywką około 10 minut, pod koniec gotowania zmniejszamy ogień. Po 10 minutach odkładamy garnek z ryżem – nie odkrywamy.

4. Przygotowanie zaprawy do ryżu. Na rozgrzaną patelnie wlewamy ocet ryżowy, wino ryżowe mirin, dodajemy cukier i sól – dokładnie mieszamy.

5. Ryż po 10 minutach odpoczynku przekładamy do miseczki. Następnie powoli wlewamy zaprawę do ryżu i mieszamy delikatnie ryż. Przygotowany ryż musi mieć temperaturę pokojową, wtedy jest gotowy do użycia w sushi.

2 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1547 kJ/ 370 kcal
Tłuszcz
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
81,7 g
w tym cukry
0,2 g
Błonnik
2,8 g
Białko
6,8 g
Sól
0 g
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: