ZIOŁA ZAMIAST SOLI 100G
Wyprodukowano w Polsce
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: Majeranek, papryka słodka, cebula, kurkuma, kozieradka, seler nać, gorczyca, kolendra, bazylia, oregano, kminek, czosnek granulowany, lubczyk, imbir, tymianek, pieprz czarny, chili.
Zioła zamiast soli to unikalna kompozycja szesnastu maturalnych ziół i przypraw, która podkreśla smak każdego dania. Zioła zamiast soli pomogą w wyeliminowaniu soli z codziennej diety, jednocześnie nadając potrawom wyrazisty smak.
Sól to składnik, który w niewielkich dawkach powinien być obecny w diecie każdego. Jest źródłem sodu potrzebnego do zachowania równowagi wodno-elektrolitowej w organizmie każdego człowieka. Niedobór może prowadzić do zaburzeń pracy serca i odwodnienia. Spożywanie właściwej ilości soli każdego dnia wpływa pozytywnie na pracę układu nerwowego i mięśni. Sól jest składnikiem płynów ustrojowych stąd konieczne jest jej dostarczanie z żywnością, w celu zachowania prawidłowego przebiegu procesów życiowych.
Zastosowanie: jako alternatywa soli spożywczej do dań mięsnych, kanapek, sałatek, zup.
Przyprawa jest przygotowana na bazie naturalnych składników, bez dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.