GOJNIK HERBATA GÓRSKA 300G
Kraj pochodzenia: Albania
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: gojnik suszony
Gojnik to doskonały napar na upały i jesienne szarugi.
Jak zaparzać?
1 łyżeczkę wsypać do szklanki i zalać wrzątkiem. Zaparzać ok 3-5 minut pod przykryciem. Można dodać miętę, imbir, trawę cytrynową lub osłodzić stewią.
Można również zaparzać jak yerba mate, zalewamy wodą o temperaturze 80 stopni C, wkładamy bombille ( metalową rurkę z sitkiem używaną podczas picia Yerba Mate), nie musimy odcedzać parzonego ziela co pozwala na uzyskanie lepszego smaku i aromatu. Jeżeli ktoś lubi można zrobić sobie 2-3 dolewki, nie tracąc aromatu i smaku.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.