LIŚĆ LAUROWY 25G
Kraj pochodzenia: Turcja
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: liść laurowy
Liść laurowy w kuchni stosuję się dla wzbogacenia smaku potrawy, ale też, pomagają w wielu problemach zdrowotnych. Ich charakterystyczny gorzkawy i ostry smak, nadaję potrawie ciekawej, lekko korzennej nuty. Należy używać ich w małych ilościach i po ugotowaniu usunąć z potrawy. Pozostawiony liść np. w zupie, czyni ją gorzkawą i niezbyt smaczną. Liść laurowy dodajemy przede wszystkim do zup, takich jak: fasolowa, grochowa, kapuśniak, żurek, flaki, krupnik. Używamy do peklowania wszelkich mięs, marynowania grzybów, warzyw, ryb. Dodajemy do bigosu, sosów, gulaszy, pieczeni z: wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1915 kJ/ 456 kcal
- Tłuszcz
- 8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 2,3 g
- Węglowodany
- 75 g
- w tym cukry
- 0 g
- Błonnik
- 26 g
- Białko
- 8 g
- Sól
- 0,06 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.