OREGANO 250G

Kraj pochodzenia: Turcja

Rolpol Agra
8 Przedmioty
Zwijać się! tylko 8 produkty pozostawione w magazynie!
11,00 zł
Brutto

Guarantee Safe Checkout
Guarantee Safe Checkout
  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Składniki: Oregano 100%

Mocno aromatyczne 100% OREGANO

Oregano jest ważnym ziołem w kuchni. Do zaakcentowania aromatu i smaku potraw używa się liści, które mogą mieć lepszy smak w postaci suszonej niż świeżej. Oregano zazwyczaj stosujemy do sosów, pizzy, przyprawiania mięs, sałatek. W północnych Włoszech zioło to stosowane jest od wieków i najczęściej używane jest z pieczonymi, smażonymi lub grillowanymi warzywami, mięsem i rybami. W przeciwieństwie do większości włoskich ziół, oregano dobrze się łączy z ostrymi potrawami. Jest składnikiem ziół prowansalskich.

W kuchni tureckiej, oregano jest stosowany głównie do poprawy smaku i aromatu mięsa, zwłaszcza mięsa baraniego i jagnięcego. W grill barach i kebab restauracjach, można je zazwyczaj znaleźć na stole, razem z papryką, solą i pieprzem.

Przepis na ryż w pięciu ziołach.

Składniki.

225g ryżu

sól

50g masła

2 łyżki szczypiorku posiekanego

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

szczypta suszonego tymianku

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka posiekanej mięty

zmielony pieprz naturalny

Do przybrania gałązki mięty i tymianku

Przyrządzanie

Ryż gotować w 600ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut, aż zmięknie. Tuż przed ugotowaniem ryżu, w małym rondelku stopić masło, a potem dodać zioła. Ryż polać przygotowaną masą ziołowo-maślaną, starannie wymieszać. Sprawdzić smak potrawy, przybrać gałązkami mięty i tymianku. Szybko podawać.

8 Przedmioty

Opis

Wartość energetyczna
1829 kJ/ 436 kcal
Tłuszcz
4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,6 g
Węglowodany
69 g
w tym cukry
4,1 g
Błonnik
43 g
Białko
9 g
Sól
0,025 g

Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

  • Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
  • Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
  • Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
  • Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%
doypack-papier1.jpg

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

16 innych produktów w tej samej kategorii: