RYŻ PARABOLICZNY 1KG
Kraj pochodzenia: Birma
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: ryż paraboliczny
Ryż paraboliczny lub inaczej paraboiled jest odmianą długoziarnistego, białego ryżu, który poddany został specjalnym procesom suszenia. Odmienna metoda produkcji, opiera się na krótkotrwałym wystawieniu surowych ziaren ryżu na działanie powietrza pod zwiększonym ciśnieniem w połączeniu z gorącą parą wodną, co ogranicza straty wartościowych składników odżywczych, ponieważ zostają one skumulowane wewnątrz pojedynczego ziarenka ryżu. Ryż paraboliczny swoje wyjątkowe właściwości zawdzięcza specjalnej metodzie produkcji. W domowym zaciszu, podczas gotowania ryż nigdy się nie sklei, a pojedyncze ziarenka będą od siebie oddzielone. Paraboiled wyróżnia się krótkim czasem gotowania, lekkością, sypkością oraz puszystością gotowego do spożycia produktu.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1493 kJ/ 351 kcal
- Tłuszcz
- 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,2 g
- Węglowodany
- 79,1 g
- w tym cukry
- 0,3 g
- Błonnik
- 0,5 g
- Białko
- 7,43 g
- Sól
- 0,01 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.