
Czarnuszka
Opis
Najważniejsze ciekawostki na temat Czarnuszki.
Nasiona czarnuszki początkowo mają przypominający gorzką kawę smak,który potem przechodzi w ostry,korzenny-przypominający pieprz.
Ponadto odznaczają się charakterystycznym muszkatołowo-korzennym zapachem. Czarnuszka dodaje wyrazistości potrawom z jagnięciny i drobiu. Dobrze komponuje się z sałatkami,marynatami(nasiona w połączeniu z miodem tworzą ciekawą marynatę do mięsa),pieczywem i twarogiem. Nadaję niepowtarzalny aromat winom domowej roboty. Przed dodaniem do potraw nasion czarnuszki można prażyć,by jeszcze bardziej uwydatnić jej walory smakowe.
Czarnuszka dobrze się komponuję z innymi ziołami takimi jak tymianek,kolendra i ziele angielskie. W związku z tym,że nasiona czarnuszki w smaku przypominają pieprz,mogą zastąpić w kuchni tę ostrą przyprawę.
Dane techniczne
Składniki | Produkt niemodyfikowany genetycznie. |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym,chłodnym miejscu,chronić od światła. |
Możliwa obecność | glutenu,selera,grochu,orzechów, soi,arachidów,gorczycy,sezamu. |
Opinie o produkcie (0)











