KASZA BULGUR 5kg
- Składniki: kasza bulgur
- Produkt nie zawiera: antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży, GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, tłuszczy trans (utwardzanych)
Sposób pakowania:
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania: papierowe doypack lub folia doypack. Przy dużych gramaturach worek jest zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Kasza bulgur to rodzaj kaszy, której właściwości i wartości odżywcze są doceniane przez mieszkańców Bliskiego wschodu już od ponad 4000 lat. Kasza bulgur to obok ryżu ich podstawowy składnik diety.
Otrzymywana jest z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum-najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Posiada ona więcej błonnika niż inne kasze pszeniczne jak kuskus i kasza manna. Jest bogata w magnez, potas, fosfor i wapń. Kasza bulgur występuje w trzech odmianach: drobno-, średnio- i gruboziarnistej. Wykorzystuje się ją jako dodatek do dań, sałatek oraz do nadziewania pieczonych warzyw.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1425 kJ/342 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27 g |
Węglowodany | 75,9 g |
w tym cukry | 0,085 g |
Białko | 11,3 g |
Sól | 0 g |
Brak opinii użytkowników.